CCEW duke bërë programet që njerëzit të rimarrë kontrollin e jetës dhe të ardhmen e tyre.

Fjala e Perëndisë është e rëndësishme, por ndihmë praktike është i domosdoshëm ose në dhe të japë ndihmë, të bëjë atë mirë. CCEW doesnâ dallojnë në bazë të fesë apo sfond.

Projektet janë në përputhje dhe në frymën e udhëzimeve biblike për ndihmë dhe kujdes.