albanie.voedselpakket.geitVeel gezinnen ontberen de basismiddelen van bestaan. Als mensen geen werk hebben, kunnen zij rekeningen voor elektriciteit, gas of water niet betalen. Zo start een neerwaartse spiraal van ziekte en gebrek.

Contactpersoon Renato Jani:
‘In Korca en Shkoder brengen de meeste gezinnen tijd door bij kaarslicht. Er is geen geld voor electriciteit of gas, er is geen inkomen. Gisteren bezocht ik familie Prita. Moeder Donika had geen eten meer in huis terwijl zij wel vijf monden te voeden had. De buurvrouw gaf haar een stuk brood met wat suiker. Moeder Donika vertelde mij dat zij dankbaar was. Met €15,- per week heeft een gezin een week lang eten in huis.’

Maar onze ideeën gaan verder. Beter dan vis, geef je mensen een hengel. Als wij mensen een geitje, een schaap of kippen geven, dan hebben zij daarvan eieren, wol, melk en uiteindelijk ook vlees. Soms ook kun je mensen helpen met zaden of kleine boompjes. Op termijn biedt deze manier van hulp meer oplossing dan een eenmalig voedselpakket. Hierna volgt een lijst van wat wij regelmatig aan mensen geven om in hun eigen levensbehoeften te kunnen voorzien:

  • Geit € 40,-
  • Schaap € 40,-
  • 10 Kip-kuikens € 5,-
  • Groentezadenpakket € 15,-

doneer.nu