Wilt u mee met een bemoedigingsreis of deelnemen aan een werkvakantie?  Ga naar het contactformulier om informatie over één van deze reizen aan te vragen.

Verslag Groepsreis Albanië

“Dansen voor God”
Van 17 tot 24 oktober heeft een team van OEZ door Albanië gereisd. Een groep van vier bezocht de contactpersonen in Korҫa, Shkoder, Shkoza en Iba.

Moeilijk bereikbare plaatsen

Contactpersonen werken vaak in afgelegen gebieden en moeilijk bereikbare plaatsen. Wij gingen met hen mee. Het team kam om te bemoedigen. Twee bezoeken waren op een speciale manier bijzonder.

Barnabas

Eén daarvan was in Shkoder bij de familie Ndoka waar Ritigerta, 18 jaar oud, vroeg of ze volgend jaar mee mocht met Barnabas. Barnabas is een christelijke jongeren conferentie die elk jaar in de zomer wordt gehouden. Ze had er veel over gehoord van haar vrienden in de kerk. Ze hadden haar verteld over hun goede tijd bij Barnabas. Deze keer wilde Ritigerta dit niet missen.

Zigeuners: ‘Wit als Sneeuw’

Het andere bezoek was bij de family Nakoleci in Korҫa. De moeder van de kinderen was erg geraakt door de Heilige Geest. Ze vertelde wat ze zag tijdens het gebed. Zij zag de Here Jezus op een besneeuwde berg. Het gezicht zei haar dat ondanks haar vele zonden haar leven weer schoon was als sneeuw. Ze vertelde het team haar getuigenis. Ze voelde dat God altijd bij haar was, ook onder de miserabele omstandigheden in het zigeunerkamp.

Vrouwengevangenis

Het bezoek aan het weeshuis in Shkoder en de ontmoeting met de ouderen was aangrijpend voor het team. De ouderen zelf waren erg enthousiast. Ook brachten we een bezoek aan de vrouwengevangenis. Samen met een lokale kerk hadden we een bijeenkomst in de gevangenis We prezen God en het team had een feestmaal voorbereid voor de gevangen. We vertelden het Evangelie en zongen en dansten voor God.

Enthousiast

De Albanese families waren erg enthousiast en gezegend door het bezoek van de Nederlandse broeders en zusters. Alle deelnemers willen graag in de toekomst meer doen voor Albanië. Ik nodig u van harte uit om bij ons op bezoek te komen. Dat kan in een groepsverband of individueel.